Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2007 18:13 - Хората са спрели да мечтаят
Автор: vision Категория: Други   
Прочетен: 2488 Коментари: 7 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Защо нещата са такива, каквито са и защо на никого не му харесва това, което е? Непрестанно мисля по въпроса и все изниква по нещо. Днес стигнах за пореден път до мечтите.

Никой не може да ме убеди, че мислите не се материализират, рано или късно, често по абсолютно неочаквани и непредвидими начини, но се реализират. В този ред на мисли, мечтите следва след реализирането си да носят щастие на всички. Реално обаче не се получава така. Защо?

Наблюденията ми, вкл. върху мен, показват, че хората се научават да бъдат мързеливи - мързеливи в делата, мислите и... мечтите си. В мързела си почти без изключения стигаме дотам, че оставяме ДРУГИ да мечтаят вместо нас, да ни казват какво е щастието и какъв е пътят да го постигнем.

Какви да са мечтите -  пари, коли, къщи, секс, пак секс, и още секс и т.н. - все лесно доставяеми материални неща, сами по себе си нямащи нищо общо с щастието. За нещастие дори тези, които диктуват мечтите също са оплетени, в повечето случаи, от същите материални, нямащи нищо общо с техните собствени мечти, квази- псевдо- и лъжемечти.

Къде е изхода от омагьосания кръг? Отказване от мързела, използване на живота, който ни остава за да разберем какво искаме, за какво мечтаем.  Необходимо е заменяне на изфабрикуваните масови телевизионни мечти със собствени, съкровени и натоварени с желание. Желанието е гаранция за осъществяването на мечтата. Мечта, захранвана с достатъчна доза желание и зрънце вяра е всичко, от което се нуждаем... 

Това, разбира се, ще разруши съществуващия комерсиален модел, който се стреми по всякакви начини да уеднакви вкусовете, желанията и... да, мечтите(!) на всички хора, за да може да каже - "ние доставяме това, което хората харесват". Многоточие...


P.S. (Не ми вярвайте. За всичко питайте себе си. Имаме всички отговори, които са ни необходими, само да пожелаем да ги имате... истински, само да пожелаем да излезем от мързела и да поемем контрол върху нашите желания...)



Тагове:   мечтаят,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - от 'inthelight'
01.02.2007 21:11
Здравей! И аз не харесвам ефекта и съдържанието на сериалите. Затова и не ги гледам. Мислила съм често така - защо да гледм изкуствено подредени животи, вместо да градя реално моя собствен живот?!
а мечтите се уверих, че са мощна движеща сила в животите ни. Ето защо е важно човек да има такива, но не по-малко важно е и да ги преследва и постига.
Мечтите, когато са ценни и красиви - придават стойност и красота на съществуването ни.
...............................................................
Лека вечер!
Беше ми приятно да прочета този постинг!
цитирай
2. letisi - просто ни е страх....страхът е режима на битието ни...
01.02.2007 23:09
познатото ни носи комфорт а непознатото ни плаши...и така заменихме живота с игра на такъв...много малко неща правим истински...защото се страхуваме да бъдем себе си
цитирай
3. alpiniki - Защо се страхуваме да бъдем себе си?
02.02.2007 09:32
Защото е трудно .Изискват се усилия ,а като прибавим към всичко това и съктовската работа да се вгледаш в себе си ,да потърсиш там някъде ,вътре в себе какво искаш.Трудно е да се завъртиш на 180 градуса и да вземеш решение да бъдеш смел.Да действаш , да поемаш отговорност .Другото е по-лесно.Сливаме се с масовката и живеем по-лесно.Ето това ме дразни!Човек трябва да бъде себе си!Да взема решения,да върви напред,колкото и да е трудно.Това си заслужава.Всеки прави своя избор и носи последствията .Нека да заложим на смелостта,решителността и действието.Нека говорим това,което мислим ,колкото е трудно.Хубав ден и бъдете смели!
цитирай
4. inthelight - Хубави мисли сте споделили! Беше ми ...
03.02.2007 22:51
Хубави мисли сте споделили! Беше ми интересно и приятно да ги прочета!
Приятна неделя от мен!
:)))))
цитирай
5. aloha - много добре казано
04.02.2007 20:46
умно и смислено...и ти вярвам:)
цитирай
6. isis - Гледал ли си What the bleep we know?
27.02.2007 22:02
Ако не си - гледай го. В началото е малко скучен, но после става интересен. Научно-популярен, засяга и темата за материализирането на мислите и то от гледна точка на ... квантовата физика.
цитирай
7. анонимен - Гледайте също и...
19.10.2007 18:55
"The Secret" - Grigo
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vision
Категория: Други
Прочетен: 73421
Постинги: 28
Коментари: 22
Гласове: 221
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031